Loading...
Ficatul este cel mai mare şi important organ al corpului nostru care realizează sute de operaţiuni simultane în scopul reglării circulaţiei sângelui, fabricării aminoacizilor şi substaţelor regeneratoare, având rol fundamental în detoxifierea substanţelor intrate în organism.
Dacă ficatul este responsabil de eliminarea toxinelor din organism, nu trebuie detoxifiat şi el?
Chiar dacă analizele ies bine, iar ficatul pare a fi în regulă, nu trebuie să uităm că acesta se află în fiecare zi sub presiunea tuturor substanţelor chimice introduse în organism care afectează funcţiile hepatice, ne atenţionează specialiştii.
Ficatul filtrează substanţele intrate, el fiind organul unde iau naştere imunoglobulinele cu rol în imunitate, aici se reglează sensibilitatea faţă de temperatură şi se secretă fierea care permite digestia grăsimilor.
Cum contribuie sfecla roşie la întărirea sănătăţii ficatului?
Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, şi mai conţine conţine betaina, caroten şi vitamina B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocistinei din sânge, informează medicii.
Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte către vârful sfeclei, adică în dreptul tulpinii cu frunze. Mulţumită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.
Sucul de sfeclă roşie acţionează ca un protector hepatic puternic, regenerează celulele hepatice şi stimulează funcţia hepatică. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar şi a sfeclei în stare crudă, încetineşte evoluţia bolilor cronice de ficat şi are efecte benefice în cazul steatozei (boala de ficat gras).
Iată mai jos reţeta pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:
Ingrediente:
– o sfeclă roşie
Loading...
– un morcov
– o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Spală și curăță de coajă sfecla ,morcovul și lămâia. Pune-le la storcător și extrage sucul.
Consumă acest preparat zilnic și îți vei regenera ficatul și îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!
Iata si 4 plante pentru un ficat sănătos
Plantele medicinale sunt o sursă sigură şi la îndemână în detoxifierea ficatului. Amurariul, anghinarea, frunzele de măslin şi păpădia protejează funcţiile hepatice de ameninţările de zi cu zi, oferind soluţii pentru ieşirea organismului din starea de oboseală continuă.
Având un conţinut bogat în silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, amurariul este indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice, etilismului, cirozei hepatice şi în diverse intoxicaţii care afectează celula hepatică.
Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden. Datorită conţinutului bogat în didepside, acizi clorogenic şi a flavonoidelor, anghinarea ajută la reducerea colesterolului în organism, stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice, fiind şi un bun diuretic.
Cât despre frunzele de măslin sunt deosebite pentru că înglobează un compus numit oleuropeină, a cărui valoare derivă din faptul că este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colesterolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor.
De asemenea, proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia reglând totodată şi tensiunea arterială.
Păpădia însă este o plantă excelentă pentru tratarea ficatului. Se folosesc toate părţile florii, în special radăcina ca remediu de bază.
Atenţie! Sucul proaspăt de fructe sau legume, consumul regulat de ceai şi apă, exerciţiile fizice, precum şi un somn odihnitor trebuie să facă parte dintr-un stil de viaţă eficient în detoxifiere a ficatului.
sursa:sufletul-romaniei.info
Loading...
0 on: "Modul corect de a consuma sfecla roşie pentru întărirea ficatului"